Decorarea interiorului cu tapet întunecat
Fiecare persoană percepe diferit amenajarea interioarelor cu culori întunecate. Clasic, în alegerea materialelor pentru finisarea pereților, se dă preferință nuanțelor deschise. Tapetul întunecat – negru, albastru, verde, sunt considerate destul de extravagante. Cu toate acestea, alegând în mod inteligent un material și o culoare potrivită, combinându – le cu alte elemente de decor și mobilier, se poate crea nu doar o amenajare neobișnuită a încăperii, ci cu adevărat spectaculoasă. Mai mult decât atât, aceasta poate fi o soluție cu totul elegantă sau cu accent pe vivacitate și susținere a tonusului vital prin combinații foarte neobișnuite. Prin urmare, renunțarea imediată la tapetul întunecat nu este cu siguranță o idee bună. Cu toate acestea, ar fi util să vă familiarizați cu modalitățile interesante de utilizare a lor în interior, pentru a obține rezultatul dorit.
Se pot lipi tapeturi întunecate într-o cameră mică?
Conform recomandărilor generale ale stilistilor, nuanțele întunecate fac vizual spațiul să pară mai mic. Cu ajutorul lor se pot corecta formele camerei. Dacă nu sunt alese corect toate elementele de interior, camera va părea nu doar foarte mică, ci va avea și o atmosferă sumbră sau chiar depresivă. Cu toate acestea, în practică, se poate obține cu totul alt efect, dacă se utilizează inteligent tapeturi întunecate într-un spațiu mic, extinzând vizual spațiul și conferindu-i un aspect prezentabil.
Nuanțele întunecate reprezintă eleganță, rafinament, de obicei, astfel de tapeturi sunt alegerea persoanelor stilizate și moderne, persoanelor puternice cu un imens rezervor de energie vitală, care nu se tem de soluții neconvenționale și experimente.
Atunci când alegem tapeturi întunecate pentru interior, este important să luăm în considerare că acestea au următoarele caracteristici:
- Absorbția întregului spectru de nuanțe.
- Materialele cu suprafață lucioasă conferă un aer solemn și festiv încăperii, capabile să mărească vizual spațiul, în special atunci când sunt combinate inteligent cu oglinzi și iluminare adecvată.
- Tapetul negru este o opțiune excelentă atunci când este necesar să se creeze un interior în care să se poată concentra asupra unei anumite munci.
Pentru ca percepția interiorului cu tapeturi în tonuri întunecate să ofere senzații plăcute, acestea pot fi folosite ca accent în decorarea operelor de artă, a accesoriilor, a colecțiilor expuse în vitrine, a mobilierului de calitate și a aparaturii scumpe.
Ce tip de tapete întunecate este mai bine să alegeți?
În alegerea tapetului închis la culoare pentru peretele unei camere de dormit, living room or kitchen, este crucial să aveți cunoștințe despre tipurile de materiale disponibile. Pe piață, puteți găsi următoarele tipuri:
Paper wallpaper. Tipul clasic de finisare a pereților, care se remarcă prin prețul accesibil. Astfel de materiale sunt alese nu numai din considerații financiare, ci și pentru că sunt ecologice și sigure. Materialul este respirabil, deci nu vor apărea probleme legate de microclimat în încăperea unde este realizată renovarea cu astfel de tapet. Aceste tapeturi negre sunt potrivite pentru sufragerie, dormitor.
Vinyl wallpaper. Aceste acoperiri, cu o bază de plastic, reprezintă o soluție bună pentru bucătărie, unde sunt necesare materiale extrem de rezistente la uzură, termoizolante, care își mențin caracteristicile și aspectul lor în condiții de fluctuație constantă a umidității. În plus, aceste tapeturi întunecate sunt ușor de curățat.
Tapet din flizelină. O soluție echilibrată în ceea ce privește caracteristicile, fiind undeva între acoperirile din hârtie și cele vinilice. Principalele avantaje ale acestor materiale sunt rezistența, fiabilitatea, diversitatea texturilor și nuanțelor. Aceste tapeturi sunt, de asemenea, permeabile la aer și ușor de întreținut, motiv pentru care sunt excelente pentru dormitor sau sufragerie.
În funcție de conceptul individual de design, există posibilitatea de a lipi pe pereți tapeturi întunecate:
- netede;
- texturate;
- lucioase;
- mate.
Luciul poate ajuta la extinderea vizuală a spațiului și la încărcarea cu energie a persoanelor care se află în încăpere. Cu toate acestea, acestea sunt mai dificil de întreținut. Acoperirile mate oferă senzația de confort și intimitate.
În cazul tapetelor cu textură, se adaugă nuanțe sidefate, imprimeuri aurii, pot fi elemente de jacard sau atlas. De asemenea, la fabricarea tapetului modern se utilizează serigrafia. Toate acestea oferă efecte distincte, care trebuie luate în considerare atunci când se planifică impresia generală a designului după finalizarea renovării.
Cum să combinați tapetul întunecat.
Înainte de a achiziționa tapetul negru, este esențial să luați în considerare cum se va potrivi cu restul elementelor din interior. Este recomandabil să căutați mai întâi imagini cu diverse idei de design pentru a găsi inspirație cu privire la modul în care puteți integra tapetul întunecat în diferitele încăperi. Combinarea materialelor și a tehnicilor de design va varia în funcție de spațiul pe care doriți să-l decorați cu tapet negru, fie că este vorba despre un birou, un living, un dormitor, o bucătărie, o cameră pentru copii sau un hol.
Regulile de bază pentru utilizarea materialelor cu tonuri întunecate sunt următoarele:
- Tapetul negru servește ca un fundal pe care îl puteți folosi ingenios pentru a vă exprima creativitatea, plasând alături sau direct pe perete picturi sau obiecte de lux în nuanțe închise, și combinându-le cu mobilier în culori contrastante.
- Jocul corect al luminii și umbrelor – dacă este necesar să se extindă vizual spațiul, dar totuși se dorește aplicarea de tapeturi întunecate, atunci este crucial să se ia în considerare alegerea unui candelabru puternic și a luminii punctuale sau difuze de la lămpi de perete din diferite părți;
- Pentru a elimina efectul de întunecime și pentru a conferi încăperii un aspect mai modern, se pot folosi tapeturi întunecate în interior doar pe o singură perete;
- Tapeturile negre pot fi folosite ca un mod de a masca detaliile – de exemplu, în fața unor pereți decorați în acest fel, se pot amplasa mobilier sau echipamente întunecate care să nu atragă atenția datorită efectului de absorbție; în mod obișnuit, acest lucru este făcut pentru a schimba accentul asupra altor detalii ale interiorului, cum ar fi un acvariu uriaș sau o colecție scumpă de vase și obiecte de lux.
Combinațiile reușite pe care designerii le folosesc astăzi pentru a accentua tapetele întunecate sunt următoarele:
- Tapetul albastru – este complementat de detalii portocalii, gri sau argintii, sau de nuanțe de verde sau albastru deschis;
- Tapetul maro – se potrivește frumos cu nuanțe de verde, salată, bej, roz și cu culoarea osului;
- Tapetul gri – se combină armonios cu roz, verde, roșu sau albastru, portocaliu sau galben.
- Tapetul negru – poate fi folosit cu alb, turcoaz, laptos, galben, verde, muștar, lămâie, zmeură, roz.
Pentru a achiziționa tapeturi întunecate de cea mai bună calitate, vă recomand să consultați catalogul Lumea Tapetelor, unde sunt prezente materialele de la cei mai buni producători – AS Creation, Rasch, Marburg. Prin magazinul online puteți alege absolut orice tip de material – tapet din hârtie, din flizelină, din vinil, în sute de designuri diferite, care vă vor ajuta să creați atmosfera potrivită în încăpere și să vă bucurați de rezultat pentru mult timp.
What else can we offer?
– See the photo wallpaper catalog